A Bolyai János Általános Iskola 2014. február 5-én rendezte meg a talajtorna versenyt, a felső tagozat számára. Mindezt, remek körülmények között tudták megvalósítani. Sok érdeklődő szülő is eljött, hogy megnézze gyermekét. A versenyzők nagy erőbedobással készültek erre a versenyre, amibe természetesen nagyon sok időt, munkát és energiát fektettek. Ebben nagy segítséget nyújtottak felkészítőink, Gaál Benjámin és Majláti Zsolt testnevelő tanárok, akik zsűriként is részt vettek ezen az eseményen, Prihoda Katalin tanárral egyetemben.

  A verseny három szakaszból állt. Először a talajgyakorlaton kellett bemutatni, ami magába foglalta a hajlékonyságot és az erőnlétet. A második versenyszám a szekrényugrás volt. Itt mindenki kétszer ugorhatott, és a legjobban sikerült ugrást pontozták. A harmadik, egyben az utolsó, a gerendagyakorlat volt. Talán ez mindenki számára a legnehezebb, mivel ez igényelte a legnagyobb figyelmet. A gerendagyakorlat viszont nagyon sok ügyességi feladatot tartalmazott, amit kiváló egyensúlyérzékkel lehetett teljesíteni.

  Végül egy pár perces szünet után a zsűri meghozta a döntést, amit már mindenki izgatottan várt. Csak az első három helyezettet jutalmazták éremmel és oklevéllel. I. helyezett Pásztor Renáta (6.b), II. helyezett Bozó Renáta (5.b), III. helyezett Ember Dóra (8.b) lett. Emellett még a versenyzők egy-egy ötöst is kaptak testnevelésből. Ez egy jól sikerült nap volt mindenki számára, és még a szülők is remekül érezték magukat.

 

Ember Dóra (8.b)


   Vissza Valid HTML 4.01 Transitional