A 2018/2019. tanévre az általános iskolai első osztályokba történő beiratkozás időpontjai: 2018. április 12-én (csütörtökön) 8 órától 19 óráig, 2018. április 13-án (pénteken) 8 órától 18 óráig.

 

KISPESTI Bolyai János Általános Iskola

* 1195 Budapest, Árpád u. 14.

( : 282-8632

: bolyai.kispest.hu

e-mail:bolyai@iskola.kispest.hu

Igazgató: Röhrig Éva

Képtalálat a következőre: „határtalanul logo”fesztival_zenekar_logoKéptalálat a következőre: „ökoiskola logo”Képtalálat a következőre: „madárbarát iskola”mupa_logoboldog_iskola

 

 

 

 

Kedves Iskolánk iránt Érdeklődő!                                                                             

A Kispesti Bolyai János Általános Iskola csendes sétálóutcában található, 1983-ban épült. 35 éve őrzi iskolánkat a Dog, Boldogfai Farkas Sándor alkotása. Jelenleg minden évfolyamon két osztály tanul. Barátságos tantermekkel, 620 m2-es, felújított, indukciós világítással rendelkező nagy tornateremmel, az udvaron műfüves focipályával büszkélkedhetünk. Fő erősségünk a változatos sportélet:

          Egyesületi foci, U11, U13

          RG – egyesületi

          Kick-box – egyesületi

          Röplabda – egyesületi / Tollaslabda

          futsal

          tömegsportok: labdarúgás, röplabda, szertorna, atlétika, aerobic, néptánc

 

Célunk, hogy diákjaink korszerű tudásra tegyenek szert: ennek megfelelően kiemelt helyen szerepel az angol nyelv oktatása. Bontott csoportban, kis létszámban tanítjuk az angolt, felső tagozaton a matematikát is. Emelt óraszámú angoloktatást vezettünk be alsó és felső tagozaton. Elsőtől tanulnak a gyerekek angolt és informatikát is. Felsőben magasabb óraszámban tanítjuk a matematikát, a természetismeretet és a fizikát, ezzel is hangsúlyozzuk a természettudományok fontosságát. Könyvtárunk jól ellátott könyvállománnyal várja a tanulókat. Iskolánkban logopédus és fejlesztő pedagógusok is segítik a gyermekek tanulását.

Tartunk angol, matematika, rajz szakkört, helyismereti, néptánc, felvételi előkészítő, tehetséggondozó foglalkozásokat, emellett a hagyományos napközit

és a tanulószobát is megtartottuk. Rendszeresen járunk országjáró túrákra, erdei iskolába, nyaranta szervezünk álló- és vándortábort, kicsik-nagyok évente kétszer eljutnak színházba, a Budapesti Fesztiválzenekar és a Művészetek Palotája partneriskolája vagyunk, ennek köszönhetően a klasszikus zene is megszólal a lakótelepi panelfalak között. Rendszeresen visszük  csoportjainkat  előadásokra a Művészetek Palotájába, a fesztiválzenekar muzsikusai hangszerbemutatókat, előadásokat tartanak iskolánkban.  A tehetséggondozást kiemelten kezeljük, a tanulóink munkáiból kiállításokat szervezünk, iskolai színpadon mutatják meg tudásukat évente többször. Tematikus heteket tartunk, mert fontos, hogy változatos formában és interaktív módon - rendszeresen, színvonalasan tanítsuk és foglalkoztassuk a gyerekeinket: Bolyai-hét, Kisiskolások hete, Bolyai-gála, Egészségmegőrző hét, Gyereknap, Templomi karácsonyi műsor, Kulturális Örökség Napjai, Nagy Könyv-hét, Környezetvédelmi hét, Ifjú zenebarátok napja, Digitális témahét, A pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete. Bolyai-mosolyrendet alapítottunk, évente egyszer a pedagógusok megjutalmazzák a kiváló emberi értékeket képviselő diákokat. Új és új ötleteket kérünk a gyerekektől, szülőktől, tanároktól, hogy az iskolánkba járó 480 diák szeressen iskolába járni, hogy jó közösséget hozzunk létre; idén csatlakoztunk a Boldog Iskola-projekthez.

Jöjjenek el hozzánk, győződjenek meg arról, gyermekeink jól érzik itt magukat, sok lehetőséget kapnak pályázatok révén tehetségük, képességük kibontakozására! Iskolánk ökoiskola, madárbarát- és Boldog iskola, a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar patrneriskolája.

Meghívó az első osztályba készülő gyerekeknek és szüleiknek:

Tanítók: 1.a Beleki Katalin, 1.b Tóth Alexandra

 

Június 11., (hétfő) 17 óra: Szülői értekezlet a leendő elsősök szüleinek

                            Június 22., (péntek) 9-11 óráig:  Fiókák napja a 2018/19-es tanévre felvételt nyert első osztályosainknak

Elérhetőségeink: https://www.facebook.com/Kispesti-Bolyai-János-Á1talános-Iskola-1490446557916122/

bolyai.kispest.hu

061-282-8632