Angolnapok



  Iskolánkban három éve folyik emeltszintű nyelvoktatás. A gyerekek az első osztályban kezdenek el ismerkedni az angol nyelvvel, heti egy órában. Játékos módon versekkel, dalokkal, körjátékok segítségével tanulnak. Célunk a nyelv megszerettetése. Beszédközpontú órákat tartunk, életszerű szituációkat használunk.

  Második osztálytól heti két órában folytatjuk a tanulást, elkezdjük az írást, és természetesen megőrizzük a játékosságot.

  A nyelvtanítás mellett hangsúlyt helyezünk az angol kultúrára, hagyományokra. Ezért is rendeztük meg októberben az Angol Napokat. Angol teadélutánra 19-én invitáltuk a gyerekeket, ahol a híres angol teázási szokásokat próbálhatták ki. Ittunk igazi angol teát tejjel, hozzá sütit, ahogy azt az igazi angolok is teszik. Akinek ez nem ízlett, "magyar" teát ivott cukorral, citrommal.

  Halloween party-t rendeztünk 20-án, külön az alsó tagozatnak és a felső tagozatnak. A szokás felelevenítése után játékos feladatokat oldottak meg a gyerekcsoportok az ünnephez kapcsolódóan.

  A jó hangulatú délutánról senki nem ment haza üres kézzel. Tréfás "halloween"-es ajándékot kapott minden résztvevő.

   Vissza Valid HTML 4.01 Transitional