Válogatás a 2012-2013-as tanév programjaiból:

Iskolánk szakmai úton járt Isztambulban, a török testvériskolánk meghívására.

Bozsik – Program 2012/2013

Nekem nagyon nagy élmény volt a Bozsik – Program. Nem csak jól mulattam, hanem nagyon sokat tanultam. Sok iskola ellen játszottunk, volt amikor kikaptunk, de az utolsó mérkőzésen mindenkit megvertünk. nekem és a barátaimnak az volt a legnagyobb élményünk amikor megkaptuk az érméket. Véget ért a Bozsik – Program és a 2. helyezést értük el. Ezt a nagyszerű és kedves edzőnknek köszönhetjük aki mindig megértő velünk, és mi is nagyon szeretjük: Majláti Zsolt bácsit.

Írta: Király Bence

A hit-és erkölcstan oktatásáról

Képes beszámoló iskolánk 30 éves évfordulója alkalmából tartott rendezvény-sorozatáról.

Február 26-án rendhagyó énekórára invitált minket a Muzsikás együttes.

Elkezdődtek azok a rendezvénysorozatok, amelyekkel megemlékezünk iskolánk fennállásának 30. évfordulójáról.

30 perc sport! – lezajlottak az iskolai sportversenyek, a sorgyakorlatok eredménye:
1. 5.b
2. 7.b
3. 4.b

A Bolyai-gála meghívóit már árulják a titkárságon, 1000 Ft/db

Az 1.b osztály február 26-án kakaótúrára megy a Polgármesteri Hivatalba.

2013 szeptemberére tervezünk kirándulást Erdélybe, a Határtalanul! pályázat keretében. Reményeink szerint Wass Albert nyomába eredünk, a mostani 6. évfolyam 30 diákjával.

Képes beszámoló a Bolyai-hét további eseményeiről

Képek a Bolyai-vetélkedőről és a megemlékezésről

Képes beszámoló a burgenlandi kirándulásról

Képes beszámoló a Művészetek hetéről.

Bánhidi Noémi és Prés Melitta beszámolója a Fonyódligeti táborozásról

Ezen a kiránduláson az Erzsébet-program jóvoltából vehettünk részt a fonyódligeti táborban. Mikor megérkeztünk, ebéddel kezdtünk, ami finom volt. Utána mindenki elfoglalta a szobákat, és megkaptuk az ágyneműket. Kis pihenés után lementünk a Balatonhoz fürdeni. Szépen, lassan a fürdés után mindenki elkészült, és egy megadott időben találkoztunk az ebédlő előtt. Megvacsoráztunk és utána lefeküdtünk.

2. nap: Ezen a napon az Sipos-hegyi kilátóhoz mentünk, és fentről beláttuk az egész kisvárost. Hazafelé autóval mentünk, ami nagy meglepetés volt mindenki számára. A vacsora után elmentünk a LIDL-be és vásároltunk nasikat. A hazafelé vezető út nagyon fárasztó és hosszú volt, de a Balaton-part mentén láttunk egy rókát.

3. nap: A reggeli után szabadfoglalkozás volt ebédig. Lehetett röplabdázni, focizni, kosarazni, játszani és pihenni is. Ebéd után megnéztük a Gömbkilátót, ami nagyon magas és szép volt, de nagyon hideg volt odafönt. A Gömbkilátó után hajókáztunk is. A hajókázás után visszamentünk, és vacsora után volt egy táncbemutató, ahol ügyes táncosokkal találkoztunk, és a bemutató végén be is lehetett állni. A nap végén minden osztály bement egy szobába, és megbeszéltük, hogy tetszett-e a kirándulás.

4. nap: Elérkezett az utolsó nap! Reggeli után mindenki gyorsan összepakolt, leadtuk az ágyneműket, és egy autó kivitt mindent a vonathoz. A vonaton énekelt nekünk egy orosz énekes, aki rendkívül vicces volt.

Megérkeztünk az állomásra, és mindenki indult hazafelé, és készült a másnapra.

Operaházi körséta a 4.b-vel

A 4.b hagyományaihoz híven idén is sok programot szervez délutánonként iskolán kívül.Októberben az Operaház titkait ismertük meg.Makaróni karmester a mi segítségünkkel elindult az Operaház zegzugos termein, lépcsőházain át, hogy megkeresse a karmesteri pálcáját. Bekukkantottunk a királyi páholyba, megnéztük a hatalmas márványlépcsőházat. Az operaházi kalandozás közben eljutottunk a díszletfestő terembe, megnéztük a jelmeztárat a zsinórpadlást és eljutottunk a színpadra, ahonnan végül a zenekari ároknál találtuk magunkat.Végül még egy kis ízelítőt is kaptunk a Hamupipőke című operából.Nagyon tetszett mindenkinek.

Őszi sport- és főzőnap

Az őszi sport- és főzőnapot most sem hagytuk ki! A szülők 1 csapatattal /3.a/ neveztek be, Bolyai Betyárok névvel. A 6.b a Bográcsosztály nevet választotta, a szülők segítségével ízletes paprikás krumplit főztek, és palacsintát sütöttek. A Bolyai Betyárok káposztás csülkös bablevesének mennyi illata minden éhes gyomrot próbára tett. Egymás mellett és együtt töltöttük a napot. A bolyais fiúk a fociversenyben 1. helyezettek lettek, testileg-lelkileg napos programot főztünk ki!

Kulturális Örökség Napjai

Iskolánk is szerepet vállalt a Kulturális Örökség Napjain. Az egész iskola elindult gyalog Kispest fasorait felfedezni, az alsósok nemcsak kívül, hanem belül is megcsodálhatták a templomokat, a felsősök a Wekerlei Kultúrházban és a Kispesti Deák Gimnáziumban jártak. Nem kell messze utazni, hogy tartalmas délutánt töltsenek el a gyerekek, közösen.

Irodalmi séta

Szeptember végén lehetőséget kaptunk öten az évfolyamból, hogy részletesen megismerjük a nyugatos költőket, írókat egy irodalmi séta keretében. Utunk a VIII. kerület Palotanegyedének utcái között kanyargott. Jobban megismertük a Nyugat folyóirat nemzedékeit. Meglátogattuk volt lakhelyeiket, betekintést nyerhettünk mindennapjaikba. Részletesen megismertük regénybe illő magánéletüket és szokásaikat, hol írtak, költöttek.
Egy újabb oldaláról ismertük meg a várost. Utunk végén játékos feladatlapot is kitölthettünk, melyben az említett személyekről és helyekről találtunk kérdéseket.
Mindenkit bíztatunk, aki kíváncsi a városunkra, vegyen részt alternatív városnéző túrán!
/www.imaginebp.hu/

Czebe Nikolett 8.b
Béres Alexandra 8.b

Képek az évnyitóról