Kispesti Magazin is beszámolt a KIFÖ-versenyről

2019-05-31

Rólunk a 2018/2019-es tanévben

Kispesti Magazin is beszámolt a KIFÖ-versenyről bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva


Kispesti Magazin

A Bolyai „retróból” is jól szerepelt

Huszonöt csapatot, összesen 88 pályázót és a legtöbb pályamunkát beküldő iskolát jutalmaztak a Kispesti Ifjúsági Önkormányzat (KIFÖ) által meghirdetett idei vetélkedő eredményhirdetésén az Ady iskolában. A 80-90-es évekbe, a „retró világába” visszatekintő vetélkedőben az iskolák versenyét a Bolyai toronymagasan a nyerte.A vetélkedő két fordulóban rendezték meg. Az első fordulóban, amelyben az adott időszak, a „retró világából” kellett kérdésekre válaszolni. Ebben a fordulóban a kerület 12 iskolájából (9 általános és 2 középiskola) 88 csapat jelentkezett, amelyből a második fordulóra 36 csapat maradt. A vetélkedő során három témakörből választhattak a résztvevők. Makett kategóriában a korabeli filmekből kellett választani tárgyakat, amelyeket makettben kellett elkészíteni. De lehetett akkori plakátokat újragondolni, valamint akkori reklámfilmeket újraforgatni – tudtuk meg Hörnyéki Fruzsinától, a Kispesti Deák Ferenc Gimnázium végzős tanulójától, a KIFÖ diákpolgármesterétől.

Az eredményhirdetésen résztvevő, a KIFÖ munkáját ugyancsak jól ismerő és figyelemmel kísérő Vinczek György alpolgármester dicsérte a diákönkormányzat munkáját és megköszönte a gyerekek ez évi közösségi tevékenységét. Kérdésünkre külön kiemelte, hogy a diákönkormányzat teljesen önállóan szervezi az életét, saját költségvetésből, önkormányzati támogatásból gazdálkodik, és szinte minden nagyobb kerületi rendezvény aktív résztvevői.
A KIFÖ munkáját a kispesti önkormányzatból koordináló ifjúsági referens, Mikófalvi Ágnes ugyancsak elégedett a gyerekek munkájával, különösen azért is, mert a legtöbben csupán ebben az évben kapcsolódtak be az önkormányzat munkájába.
Díjazottak:Makettkészítés kategóriában 5-6. évfolyamon harmadik az Erkel iskola 6.b osztályának csapata, Galán Gela, Herberh Noémi, Kovács Dorka, Szász Panna.
Második lett az Eötvös iskola 6.b osztályának csapata, Mile Bálint, Tóth Tamás.
Első lett az Erkel iskola 5.b osztályos csapata, Kovács Eszter, Mandl Maja, Navothny Veronika. 
Különdíjas az 5.b osztályának csapata, Szőke Anna Sára, Páll Henrietta, Vallyon Lili.Makettkészítés kategóriában7-8. Évfolyamon harmadik lett a Gábor iskola 7.c osztályának csapata, Andai Balázs, Csomós Ádám, Fábián Zsolt, Mózer Richárd.
Második lett megosztottan az Erkel iskola 7.b osztályának csapata, Boronyai Anna, Kohajda Nikolett
Szintén második lett a Bolyai iskola 7.b osztályának csapata, Horváth Tamara, Hrncsár Laura.
Első lett a Pannónia iskola 7.a osztályos tanulója, Pintér Zsolt.
Ebben a kategóriában különdíjat kaptak az Erkel iskola 7.b osztályának csapatai, Schuszter Blanka, Szűcs Mónika, valamint Vass Ágota, Hortobágyi Zille.
Plakátkészítés kategóriában 5-6. évfolyamon második lett a Puskás iskola 5.a osztályának csapata: Klimovics Kata, Tichy Cintia.
Második lett a Bolyai iskola 6.a osztályának csapata, Nagy Miklós, Kovács Márton, Dávid Krisztián és a Pannónia iskola 5.b osztályának csapata Demeter Levente, Csedő Levente, Moldován Olivér, Rankó Viktor, Vajda Zsombor. Első lett a Pannónia iskola 5.b osztályának másik csapata, Zaharánszky Lívia, Hild Zsófia, Szőke Maja, Beke Flóra.
7-8. évfolyamon ebben a kategóriában második lett a Bolyai iskola 8.b osztályának csapata, Bossányi Zalán, Menyhért Attila, Vakherda Károly.
Első lett a Kós iskola 7.b osztályának csapata, Schuszter Laura, Dénes Zsófia Anna, Szalay Petra, Füzes Borbála.
Reklámfilm újraforgatása kategóriában az 5-6. évfolyamon harmadik Kós iskola 5.b osztályának két csapata, Bonnyai Lili, Erdei Adina, Farkas Korina, Kinál Szófia, és Cserny Gréta, Pápay Lili, Szőke Janka.
Második lett az Eötvös iskola 6.b osztályának csapata, Holdas Roland, Fónagy Máté, Iljev Péter, Vámosi Bálint. 
Első lett a Bolyai iskola 6.b osztályának csapata Kalmár Zsanett, Kiss Petra, Tomar Benedek, Polgár András.
Ebben a kategóriában különdíjat kapott az Eötvös iskola 6.b osztályának csapata, Ács Alexandra, Kővári Kincső, Czinege Dóra, valamint a Pannónia iskola 5.b osztályának csapata, Balogh Izabella, Cseh Viktória, Geönczeöl Csanád, 
Tamás Réka.
Reklámfilm újraforgatása kategóriában a 7-8. osztályosok között harmadik lett a Kós iskola 7.b osztályának csapata, Berhés Dóra, Pöltl Zorka, Nyári Hajnal Nina, 
Csite András, Lehner Márton.
Második lett a Vass iskola 7.a osztályának csapata, Tóth-Eperjesy Anna, Váli Szilvia, Knóbel Lívia.
Első lett az Erkel iskola 8.b osztályának csapata, Boross Hanna Léna, Erős Fanni, Nguyen Nóra, Szikes Ivett.
A legtöbb munkát beküldő iskola kategóriát idén a Kispesti Bolyai János Általános Iskola nyerte.