. . . a Budapesti Fesztiválzenekar

2013-10-21

Vendégünk volt...

. . . a Budapesti Fesztiválzenekar bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva


A világ 10 legjobb szimfonikus zenekarának egyike, a Budapesti Fesztiválzenekar együttműködést kínál az oktatási intézményeknek a zenekar partneriskolai programja keretében, s idén iskolánk, a Bolyai János Általános iskola élt ezzel a lehetőséggel.

A program lehetővé teszi a gyermekek számára a zenével és a művészekkel való személyes találkozást, mindezt a legmagasabb színvonalon, Magyarország nemzetközileg elismert szimfonikus zenekarának szervezésében, kiváló hangszeres művészeinek részvételével.

November 21-én kilenc zenész látogatott el hozzánk. Hangszerkóstoló című előadásukon megismertették a gyerekeket a szimfonikus zenekar felépítésével, hangszercsoportjaival, hangszereiket egyenként is megszólaltatva, bemutatva. Mindezt keresetlen egyszerűséggel. közvetlenséggel, humorral, a gyerekek nyelvén szólva.

Az egyik elsős kislány már az előadás alatt kezében tarthatta Fischer Iván karmesterpálcáját, de az igazi meglepetés a végén következett: a gyerekek kézbe vehették, megszólaltathatták a féltett hangszereket.
Végül azok is izgatottan tárgyaltak arról, hogy milyen hangszeren szeretnének játszani, akiknek eddig ez eszébe sem jutott.

Decemberben újabb lehetőség vár ránk, mi látogathatunk el a zenekar egyik próbájára, ami ismét olyan élmény lesz, amilyenben a gyerekeknek még nem volt részük.

Dévényi Enikő tanár
Kispesti Bolyai János Általános Iskola