Válogatás a 2011-2012-es tanév programjaiból:

Képek a diáknapról /június 17. csütörtök/

Kolleganőnk, Prihoda Lászlóné kitüntetése.

33 éve dolgozik Kispesten.1979-től az Erkel Iskola, 2000-től a Bolyai János Általános Iskola tanítója. Osztályait nagy odafigyeléssel és türelemmel neveli, oktatja. Diákjai számos kerületi versenyen nyertek és nyernek díjakat. Színvonalas pedagógiai munkájának köszönhetően diákjai később az életben is remekül megállják a helyüket. Precíz, pontos munkájára mindig lehet számítani, az iskolában és azon kívül is. Az iskolai Európai Uniós pályázatában is tevékenyen vett részt, képzésekre járt, elsajátította a kompetencia alapú oktatás modern óravezetés technikáit. Számos iskolán kívüli program szervezője és részvevője.A kézművesség mellett színdarabok betanításában is jeleskedik. Kreatív, vidám, kiegyensúlyozott személyiség, a tantestület meghatározó tagja.

Képes beszámoló a pedagógusnapról

Megnyertük a versenyt!

A tavalyi sikercsapattal újra beneveztünk a KAC pályán megrendezett gulyásfőző versenyre.
Már hét közben megkezdődött a készülődés.A lelkes első osztályosok a tanító nénivel dalt tanultak,amit a zsűri előtt el is énekeltek.A tavalyi különdíj után nagy volt az elvárás magunkkal szemben.Nem akartuk alább adni.Mindenki beleadta tudása legjavát és nagy izgalommal vártuk,hogy mire lesz ez elég a szigorú zsűri előtt.A kóstolgatások közben reménykedtünk,hogy nekik is annyira fog ízleni,mint nekünk.Mégis nagy meglepetés volt,amikor győztesként a mi csapatunk nevét hirdették ki. A Bolyai Betyárok főzték idén a legjobb gulyást.
A csapat tagjai: Lippai Csilla,Tóthné Borján Ágnes,Tóth Csilla,Sztancsik Judit,Györkő Szilárd, Rosta Viktor.

Képek az erdei iskolából

A 3.b osztály májusi programjai

A 3.b májusban 2 múzeumi foglalkozáson vett részt.A Természettudományi Múzeumban az erdő élővilágával ismertettek meg bennünket. Több állat csontvázát , kitömött példányát is kezünkbe foghattuk.Természetesen megnéztük a kiállítás többi érdekességét is. Az ásványok világa tetszett a legjobban nekünk.A Nemzeti Múzeumban a honfoglalás korába csöppentünk.Nemcsak a régi életmódról tudtunk meg sok érdekességet, hanem játszottunk is korabeli játékokat. A legjobb pedig a kézműves foglalkozás volt. A fiúk tarsolylemezt, a lányok fejdíszt készítettek.Nagyon jó volt az idén, hogy sok helyre eljutottunk.Reméljük jövőre is lesznek ilyen programok.

Teljesítménytúra

Május 12-én az iskola lelkes 27 fős csapata is benevezett a Dolina 13 kilométeres teljesítménytúrájára. A távot mindenki kiválóan teljesítette, erről kitűző és emléklap is tanúskodik. A szülők és régi tanítványunk, Kaluzsa Péter is részt vett a túrán. A tikkasztó nap porát a fürdőben hagytuk, jól éreztük magunkat, kicsik-nagyok egyaránt.

Intejú az év tanárával

Berecz Máté 8.a osztályos tanulónk készített interjút Jatzkó Tamással

Iskolánkban járt a török testvériskolai delegáció

Április 17-20-ig vendégeskedett nálunk az isztambuli Güneşli Primary Scool delegációja.

Szülői értekezlet

Szülői értekezletet tarunk a törökországi vendégeink szállásadói számára: 2012. április 12-én, 16.30-kor az ebédlőben. Szeretettel várjuk az 5 családot, meghívtuk Szilágyi Istvánt, a kispesti önkormányzat testvériskolai referensét.

Beszámoló a Határtalanul! pályázatról

Kolléganőnk, Galambfalvi Anna április 4-ére meghívást kapott a Várba, tartson előadást a Határtalanul! pályázatunk /Apró kincsek Erdély legmélyéről!/ megszületéséről, megvalósításáról, beszámolásáról. Ez a pályázatunk az ország összes nyertes pályázata közül a legjobb 3 között szerepel, ezt a sikert tettük közkinccsé, hiszen előadást kellett tartani, hogy a többi pályázónak hasznos tanácsokkal szolgálhassunk.
Hamarosan beadjuk következő Határtalanul! pályázatunkat, 2012-ben Horvátország magyarlakta területeit szeretnénk diákjainknak megmutatni.

Pályázataink

Iskolánk jelenleg, tanév végéig 4 pályázaton dolgozik:

Iskolabüfé

Íme, iskolánk egyik üde foltja, a büfénk! Erzsike néni vidáman és főleg nagy áruválasztékkal fogadja a diákokat. Újabban müzlit tejjel vagy kakaóval is lehet kapni. Kedves Gyerekek és Szülők, remélem, mindenki örül, hogy ilyen kedves büfénk van újra-végre!

Táblaavatás

Készülünk a Kőszáli kecske alkotójának, László Péter tiszteletére rendezett ünnepségünkre, a táblaavatásra. A Kőszáli kecskét földdel megerősítettük, Visegrádról hozott kövekkel díszítettük, és hamarosan virágokkal ültetjük körbe. Iskolánk másik szobrát is újravarázsoljuk.

Húsvéti képeslap kiállítás

Iskolánk így készül a húsvéti ünnepekre! Sivók Zoltán régi húsvéti képeslapjaiból válogathattunk, ezeket kiállítottuk, és az 1.a osztály kis műsort állított össze. Kellemes ünnepeket kívánunk, ha tehetik, nézzék meg a kiállítást az 1. emeleten!

Ünnepi megemlékezés

Március 14-én szép műsorral és kokárdával emlékeztünk meg nemzeti ünnepünkről. Az iskolagyűlésen a versenyek eredményes részvevői jutalomkönyvet kaptak.

Rádiómúzeum

Februárban elmentünk a Rádiómúzeumba, a Pollack Mihály térre. Sok érdekes dolgot láttunk ott, régi rádiókat, hanglemezeket, hangkeltő eszközöket, berendezett stúdiókat. Meséltek arról, hogy a rádiózás 1925-ben kezdődött. A múzeumlátogatás végén régi hangfelvételeket hallgattunk.

Hétházi Marcell 3.a

Látogatás a Parlamentbe.

Egy februári napon ellátogattunk a Parlamentbe. Amikor az idegenvezető néni bevezetett minket, láttuk a Parlament gyufaszálakból készített makettjét. Aztán elvezetett minket a magyar szent koronához. A néni azt is elmondta, hogy milyen magas a kupola. Az őrt álló katonák tartottak nekünk egy bemutatót is. Láttuk még a magyar királyok szobrait, festményeit. Megmutatták az üléstermet és a képviselő urak szivartartóit is.
A Parlamentből kilépve a Kossuth térre jutottunk, ahol még játszhattunk is.
Nagyon jól éreztem magam!

Csende Dániel 3.a

Öltözz pirosba!

Február 17-én pirosba öltözött az osztály.Egy felhíváshoz csatlakoztunk, mely beteg gyerekeken segít, akik hospice házakban vannak.Adományt gyűjtöttünk és elküldtük abba a kórházba. Reméljük, hogy most majd meg tudnak gyógyulni, mert nem akarjuk, hogy betegek legyenek a gyerekek. Mindenki boldog volt, hogy segített a gyerekeknek. Elhatároztuk, hogy még többet fogunk segíteni.

Fencik Mariann és Angyal Róbert 3.a

Gyerekek az MTV Látogatóközpontjában

2012 február elején az MTV Látogatóközpontjában jártunk az osztállyal.Láttunk régi technikai eszközöket, megmutattak egy stúdiót.A legnagyobb élmény az volt, amikor mi “dolgozhattunk”:mi voltunk az operatőr, a vágó, a technikus, a riporter. Időjárásjelentést is készítettünk többen.A nap vágén megmutatták a TV ruha- és kelléktárát. Nagyon érdekes volt az egész program!

3. b osztály tanulói

Kölyöklabor

Januárban osztályunk a Közlekedési Múzeumba látogatott, a Kölyöklaborba. Védőköpenyt és laborszemüveget öltöttünk, és Doktor Buborék segítségével nagyon érdekes kísérleteket végeztünk a víz sűrűségével kapcsolatban.Használtunk mérőedényeket,szűrőpapírt, kémcsöveket,lombikokat.
Nagyon izgalmas volt egy kicsit betekinteni a kémia világába!

3.a osztály

Bolyai-hét

Megnyitó, Bolyai-megemlékezés, Bolyai-vetélkedő

Karácsonyi üdvözlőlapok az 1900-as évek elejéről

Képek a kiállítás-megnyitóról

Adventi kirándulás 2011

Az adventi vásár idén Kassán volt.

Kisiskolások hete

Alsós osztályok adtak műsort a kerületi óvodásoknak.

Mikulás 2011

Idén is körbejárt iskolánkban a Mikulás.

Mézeskalácssütés

Képes beszámoló a december 5-ei sütögetésről.

Mesedélelőtt óvodásoknak…

Képes beszámoló a november 24-én megtartott mesedélelőttről és nyílt napközis foglalkozásokról.

Rendhagyó irodalomóra

A 8/a osztály 6 érdeklődő tanulója látogatást tett a belvárosi Ady Múzeumban. Kedves tárlatvezetőnk a nagy költőt a diákok számára is emberközelivé tette érdekes történetekkel, kulisszatitkokkal.

Gyümölcsprogram

A gyümölcsprogram keretében diákjaink csütörtökönként almát kapnak,
az egész iskola örömmel várja a nagyszünetet, amikor minden osztály képviselője vagy kosárral, vagy dobozzal jelentkezik a friss gyümölcsért, és osztja ki társaiknak.

Rendhagyó Bolyai előadás

2011. 11. 11-én délután a pesterzsébeti Kossuth Társaság szervezésében, a Gaál Imre Galériában rendhagyó Bolyai előadást tartott Dániel Gáborné, iskolánk pedagógusa, Bolyai-kutató.
A rendezvényen részt vettek: az Országos Kossuth Szövetség elnöksége, a pesterzsébeti Kossuth Társaság tagjai, civil szervezetek képviselői, az erzsébeti Gyulai István Általános Iskola és a kispesti Bolyai János Általános Iskola diákjai, tanárai. Az előadás után Holló Ila költő- festőművész bemutatta Bolyai Jánosról készített festményét, majd felolvasta a matematikusról írt versét.
Diákjaink szerint mindez “tök jó volt”.

Nagy Könyv 2011

Beszámoló az idei Nagy Könyv napról

“Kakaótúra” a Polgármesteri Hivatalban

2011. október 17-én délután a 3. b osztály tett látogatást a Polgármesteri Hivatalban.

Határtalanul! Program

“Apró kincsek Erdély legmélyéről” tanulmányi kirándulás képes beszámolója

Képek a szobortúráról

Képek a 2011/12-es tanévnyitó ünnepségről